Z ODPADKI RAVNAJMO PRAVILNO

Področje ravnanja z odpadki je zlasti v času raznih epidemij še bolj občutljivo. Z namenom omejevanja širjenja števila okuženih in obolelih zato ponovno pozivamo vse uporabnike, da nastale odpadke odlagajo ustrezno, skladno z vsemi navodili ločenega zbiranja. Ta so dostopna v zavihku Odpadki in na povezavi https://odpadki.komunala-kocevje.si/klasifikacija-odpadkov/, kjer preverite, v katero skupino odpadek posamezen odpadek sodi.

Opominjamo, da plenice, rokavice in maske NISO EMBALAŽA in jih zato ne odlagajte v vaše zabojnike za embalažo. Prav tako jih na odvažajte v zabojnike za embalažo na ekoloških otokih. Ti odpadki sodijo v zabojnik za mešane komunalne odpadke. Če imate v gospodinjstvu okuženo osebo ali sumite, da bi lahko bila okužena, morate vse osebne odpadke odložiti v 2 vrečki, obe tesno zapreti in počakati 3 dni, preden ju odložite v vaš zabojnik.

Spodaj lahko vidite, kaj je danes, 3.4.2020, smetarsko vozilo, ki je praznilo zabojnike za embalažo na ekoloških otokih, pripeljalo v zbirni center. Redko kateri odpadek, ki ga vidite na slikah, je res embalaža, ki sodi v rumen zabojnik.

Zagotovo smo lahko boljši!