Uradni prevzem kotička za zbiranje delujočih električnih aparatov v Zbirnem centru Mozelj

V četrtek, 17. junija 2021, smo uradno otvorili kotiček Še sem uporaben, ki v Zbirnem centru Mozelj pridno zbira delujoče in še uporabne električne aparate že od konca leta 2020.

Kotiček je postavila in nam ga predala v uporabo družba ZEOS, d.o.o. v sklopu projekta Life Spodbujamo e-krožno pod sloganom #Še sem uporaben! skupaj s projektnima partnerjema Zbornico komunalnega gospodarstva pri GZS in podjetjem TSD, d.o.o.  Projekt je sofinanciran s strani Ministrstva za okolje in prostor RS ter Evropske komisije.

V kotiček se lahko odda naslednje še delujoče aparate za ponovno uporabo: pralne stroje, hladilnike, zamrzovalnike, namizne in prenosne računalnike, zabavno elektroniko, male gospodinjske aparate, igrače, mobilne telefone, zvočnike, TV z ravnim zaslonom z daljincem, LCD monitorje, krožne žage, vrtalnike, glasbene stolpe, sesalnike in ostale primerne aparate na elektriko ali baterije. Zbranim aparatom se bo skozi postopek priprave za ponovno uporabo preverilo funkcionalnost in električno varnost ter se jih vrnilo na trg po primerni ceni ali pa se jih bo podarilo.

O projektu Life Spodbujamo e-krožno

Projekt Life Spodbujamo e-krožno podaljšuje življenjsko dobo aparatov preko izvajanja različnih aktivnosti kot so popravilo aparatov, ponovna uporaba aparatov in souporaba aparatov. Med drugim organizatorji po Sloveniji postavljajo kotičke za oddajo še delujočih aparatov