Kosovni odpadki

Odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev poteka po naročilu, vrši pa se v času od začetka aprila do sredine junija ter od začetka septembra do 10. novembra. Izjemoma je lahko odvoz organiziran tudi izven navedenih obdobij.

Občani naročilo oddate po telefonu na številki 895 03 40, osebno na sedežu podjetja ali po e-pošti na odpadki@komunala-kocevje.si. Poklicali vas bomo nazaj in vam sporočili dan odvoza vaših odpadkov. Na dogovorjeni dan boste pripravili odpadke za odvoz na vaše prevzemno mesto, to je mesto, kamor za odvoz odpadkov pripravljate vaše zabojnike. Ta način odvoza in v omenjenem časovnem obdobju ter količini 3 m3  enkrat letno je za gospodinjstva, ki so plačniki komunalnih storitev, brezplačen. V primeru, da bo prevzeta količina kosovnih odpadkov presegala 3 m3, se prekomerna količina odpadkov obračuna po veljavnem ceniku. Priporočamo, da večje odpadke (npr. omare, sedežne garniture, mize ipd.) razstavite na sestavne dele.

Na odvoz se lahko naročite tudi s pošiljam izpolnjenega kupona, katerega si natisnete z naše spletne strani.

Prevzemno mesto mora omogočati dostop in nalaganje kosovnih odpadkov komunalnemu vozilu.

Izven planiranega časa lahko oddaja kosovnih odpadkov poteka tudi izredno z dostavo 5 m3 kontejnerja, v tem primeru občani krijete stroške prevoza in prekomerne količine odpadkov.

Kosovni odpadki, ki jih občani brezplačno oddajate, so notranje in zunanje pohištvo, bela tehnika in druga večja odpadna elektronska in elektro oprema (OEEO), vzmetnice, preproge, športni rekviziti, vrtni stroji, termoakumulacijske peči, centralne peči, plastični in kovinski sodi ter drugi večji odpadki.

Med kosovne odpadke ne štejemo izrabljene avtomobilske gume, izrabljena motorna vozila in avtomobilski deli (odbijači, sedeži ipd.), gradbeni material, azbestne plošče, nevarne odpadke in njihovo embalažo, tekstil in oblačila, manjša embalaža, steklenice, kartonaste škatle, neobdelan les, zemljo, pesek, travo in podobne odpadke. V primeru, da bodo med prepuščenimi odpadki tudi zgoraj našteti odpadki, se le-ti ne bodo odpeljali.

KUPON za naročilo odvoza kosovnih odpadkov

 

Kosovne odpadke lahko fizični uporabniki brezplačno pripeljete v Zbirni center Mozelj in jih v zabojnike odložite po navodilih zaposlenih. Priporočamo, da večje odpadke razstavite že doma.