Kosovni odpadki

Odvoz kosovnih odpadkov iz gospodinjstev poteka po naročilu, vrši pa se v času od začetka aprila do sredine junija ter od začetka septembra do 10. novembra.

Občani naročilo oddate po telefonu na številki 893 95 50 in 895 03 40, osebno na sedežu podjetja ali po e-pošti na odpadki@komunala-kocevje.si. Poklicali vas bomo nazaj in vam sporočili datum in uro odvoza vaših odpadkov. Na dogovorjeni dan in uro boste pripravili odpadke za odvoz na vaše prevzemno mesto, to je mesto, kamor tedensko za odvoz odpadkov pripravljate posode. Ta način odvoza in v omenjenem časovnem obdobju ter količini 3 m3  enkrat letno je za gospodinjstva, ki so plačniki komunalnih storitev, brezplačen.

Prevzemno mesto mora omogočati dostop in nalaganje kosovnih odpadkov komunalnemu vozilu.

Na odvoz se lahko naročite tudi s pošiljam izpolnjenega kupona, katerega si natisnete z naše spletne strani.

Izven planiranega časa lahko oddaja kosovnih odpadkov poteka tudi izredno z dostavo 5 m3 kontejnerja, v tem primeru občani krijejo stroške prevoza in prekomerne količine odpadkov.

Kosovni odpadki, ki jih občani brezplačno oddajate, so: notranje in zunanje pohištvo, bela tehnika in druga odpadna elektronska in elektro oprema (OEEO), vzmetnice, preproge, športni rekviziti, vrtni stroji, termoakumulacijske peči, centralne peči in drugi večji odpadki.

Med kosovne odpadke ne štejemo: izrabljene avtomobilske gume, izrabljena motorna vozila in avtomobilski deli (odbijači, sedeži,…), gradbeni material, azbestne plošče, nevarne odpadke in njihovo embalažo, neobdelan les, zemlja, pesek, trava in podobni odpadki. V primeru, da bodo med prepuščenimi odpadki tudi zgoraj našteti odpadki, se le-ti ne bodo odpeljali.

Kupon za naročilo odvoza kosovnih odpadkov