e-račun

Spoštovani uporabniki naših storitev,

obveščamo vas, da imate od meseca novembra 2014 naprej možnost naročila brezplačnega E-računa.

E-račun je račun, ki je izdan v standardni elektronski obliki in enakovredno nadomešča račun v papirni obliki. Namenjen je uporabnikom, ki svoje račune poravnavajo preko elektronskega bančništva. Računi so elektronsko podpisani s kvalificiranim digitalnim potrdilom izdajatelja, kar zagotavlja verodostojnost podatkov na e-računu.

Prednosti e-računov za fizične osebe kot prejemnike e-računov:

  • hitra in praktična priprava plačilnega naloga,
  • manj napak in prihranek časa,
  • pregled nad prejetimi in plačanimi računi,
  • e-arhiv (dolgoročno hranjenje podatkov na enem mestu).

 

Z odločitvijo, da pristopite k prejemanju računa v e-obliki boste pripomogli k ohranjanju zdravega okolja in manj onesnaževanja.

Na prejemanje e-računa za komunalne storitve se lahko prijavite:

  • neposredno v vaši spletni banki z oddajo elektronske vloge za e-prijavo. Med izdajatelji računov poiščite Komunala Kočevje, d.o.o., v polje ID referenca izdajatelja pa vpišite 13-mestno sklicno številko (številka se nahaja v desnem zgornjem kotu računa),
  • z izpolnitvijo vloge za izdajo e-računa (vloga se nahaja v Prilogi na koncu dopisa, vlogo dostavite na Komunalo Kočevje, d.o.o. ali preko e-pošte na naslov info@komunala-kocevje.si).

Prijava na e-račun je brezplačna, plačilo prejetega e-računa pa banke obračunajo po istem ceniku kot za navadno plačilo položnice preko spletne banke.

V kolikor se boste želeli odjaviti od prejemanja e-računa, lahko to storite kadarkoli in enostavno preko oddaje vloge za odjavo e-računa v vaši spletni banki. V tem primeru boste ponovno dobivali račune v fizični obliki na vaš naslov, na razpolago pa imate tudi možnost, da račune poravnate preko direktne bremenitve vašega računa.

Marko Kljun

Direktor

Kočevje, oktober 2014

Priloga: Vloga za odprtje e-računa

Obvestilo o e-računu